Het is meer dan fantastisch dat uw restaurant weer open mag. Heerlijk om als vanouds gasten te mogen ontvangen. Uiteraard is niets meer zoals het was. Hoe maakt u er, ook in deze situatie, het beste van? Doe uw winst met onderstaande handige tips.
1. Zorg voor een manager
De kans is groot dat de gasten niet kunnen wachten om weer bij u te reserveren. Er wordt van u meer verwacht dan vroeger. Stel daarom een specifiek persoon aan die juist dit allemaal in goede banen leidt. Denk hierbij aan het verwelkomen van de bezoekers en aan het begeleiden naar de tafels. Verder is er het controlegesprek wat betreft eventuele gezondheidsklachten. Het is handig als hier een of meerdere personeelsleden verantwoordelijk voor zijn.
2. 1,5 Meter afstand
We weten inmiddels haast niet beter. 1,5 Meter afstand. Denk hier goed over na en prent het uw medewerkers in. Tijdens de gesprekken met gasten en ook tijdens het serveren en het opnemen van bestellingen is deze afstand verplicht. Er zijn een aantal handige oplossingen om dit allemaal in goede banen te leiden. Denk aan onder meer trolleys en serveertafels.
3. Reservering verplicht
Op terrasjes is dit niet het geval, maar bij een restaurant wel. De gasten mogen alleen bij u binnenkomen als ze hebben gereserveerd. Dit kan per e-mail, telefonisch of bij de deur. Als u nog plaatsen beschikbaar heeft, mogen mensen dus ook ter plekke reserveren.
4. Reinigen en desinfecteren
Hygiëne is in een restaurant altijd een speerpunt. U wilt tenslotte niet dat gasten bij u iets vervelends oplopen. Uw medewerkers weten al hoe belangrijk het is om veelvuldig de handen te wassen. Ook andere hygiëneregels zijn voor hen gesneden koek. Toch is het nu nog net even wat anders. Zorg ervoor dat er voldoende reinigings- en desinfectiemiddelen zijn. Zijn de gasten vertrokken, dan moet u daarna de raakvlakken van de stoelen en de tafels schoonmaken en desinfecteren. Dit geldt ook voor menukaarten en andere zaken die een klant eventueel heeft aangeraakt. Voor handige middelen kunt u terecht bij Horecawebstore.
5. Bezoek Horecawebstore
Misschien heeft u met deze extra aangescherpte eisen op het gebied van hygiëne niet voldoende theedoeken meer. Hoe zit dat met het aantal zeepdispensers en handdrogers? Ook bezoekers moeten vaker dan normaal hun handen wassen. Handschoenen zijn niet aan te slepen. Bij Horecawebstore vindt u al deze artikelen handig op een adres.